DASAR EKSA

Image

VISI

Mencapai budaya kerja yang cemerlang dan persekitaran berkualiti menerusi amalan EKSA dengan imej Institut Teknikal Jepun Malaysia sebagai Peneraju Latihan Kemahiran Negara.

MISI

Membudayakan amalan EKSA secara bersepadu dan berdisiplin berteraskan kualiti kerja dan persekitaran yang kondusif menerusi amalan EKSA yang cekap dan berterusan dengan mengutamakan kebersihan, kekemasan, kecekapan dan keselamatan.

OBJEKTIF

1) Mewujudkan persekitaran kerja yang kondusif dan berkualiti

2) Menggalakkan aktiviti persekitaran hijau melalui pembudayaan amalan hijau.

3) Meningkatkan kesedaran dalam kalangan warga kerja terhadap kepentingan penjimatan air, tenaga serta kitar semula (Go Green).

4) Menggalakkan aktiviti kreativiti dan inovasi

 

LOGO

picture1

SLOGAN

  ” PERSEKITARAN KONDUSIF WARGA PRODUKTIF ”

DEFINISI

Image

Huruf ‘e’ yang ditampilkan dengan jenis warna dan saiz font yang menonjol melambangkan pelaksanaan EKSA diamalkan di JMTI mengutamakan ciri-ciri ekonomik.

Image

Huruf ‘k’ dan ‘s’ berwarna hitam melambangkan keunggulan dan standard yang diselaraskan di JMTI serta penerapan imej korporat di JMTI.

Image

Huruf ‘a’ merupakan huruf premier (pertama) dalam huruf bermaksud JMTI sentiasa dihadapan dalam melaksanakan amalan persekitaran kerja yang kondusif serta melahirkan modal insan yang kreatif & inovatif.

Image

Daun hijau berlekok tajam yang mengandungi logo JMTI melambangkan cabaran-cabaran yang ditempuhi seluruh warga JMTI dalam menjayakan kempen amalan hijau bagi mencapai kejayaan dalam perlaksanaan EKSA di JMTI.
Ketabahan / kecekalan / kesediaan warga JMTI menghadapi cabaran-cabaran yang bakal di lalui dalam menjayakan EKSA di JMTI.

Publish modules to the "offcanvs" position.